L'alcalde pretén substituir a policies locals per vigilants de seguretat
search
  • L'alcalde pretén substituir a policies locals per vigilants de seguretat

L'alcalde pretén substituir a policies locals per vigilants de seguretat

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, intenta substituir als policies locals per vigilants de seguretat davant l'escassetat de personal amb motiu de la temporada estival. A això s'uneix el conflicte laboral que manté Ruiz amb els dos sindicats professionals de la Policia Local, SPC i SPC-CAT.

Així ho han denunciat fonts pròximes a la Policia Local de Viladecans als mitjans de comunicació. «Hauríem de ser més de 100 agents i escassament arribem a 74 i ara amb vacances en quedar la plantilla al 50% hi ha dies que en un torn hi ha tres agents treballant», adverteixen. Hem de tenir present que la ràtio està en 1 agent per cada 908 habitants quan hauria de ser d'1 per cada 667.

La plantilla de la Policia Local va decidir des de fa un temps iniciar mobilitzacions amb l'objectiu de «millorar» les seves «condicions econòmiques i laborals ja que la prefectura està de cap per avall, amb un cap posat a dit per l'alcalde». Els agents van iniciar aquestes reivindicacions al marge dels sindicats d'UGT, CCOO i CSIF.

Els policies locals també es van negar a fer hores extraordinàries per a forçar a l'Ajuntament a «negociar millores». Però l'alcalde socialista va optar per signar un acord amb UGT, CCOO i CSIF, deixant de costat als dos sindicats professionals de la plantilla, SPC i SPC-CAT. Això ha generat un profund malestar en la plantilla de la Policia Local. Agents de l'executiva d'UGT han arribat a realitzar hores extres al juliol.Els policies locals també es van negar a fer hores extraordinàries per a forçar a l'Ajuntament a «negociar millores». Però l'alcalde socialista va optar per signar un acord amb UGT, CCOO i CSIF, deixant de costat als dos sindicats professionals de la plantilla, SPC i SPC-CAT. Això ha generat un profund malestar en la plantilla de la Policia Local. Agents de l'executiva d'UGT han arribat a realitzar hores extres al juliol.

Per a pal·liar la falta d'agents en el municipi, Carles Ruiz ha col·locat un vigilant de seguretat per a custodiar l'entrada de les dependències policials, on es troben les armes de foc i la munició de tota la plantilla, i fer-se càrrec d'elles quan es queden soles. El problema és triar a un vigilant de seguretat en lloc d'un guarda jurat amb arma: «El greu és això, tenir unes dependències policials amb armes en el seu interior sense vigilància armada».

«Es donen situacions en les quals la Prefectura no està custodiada per cap agent armat, ja que en recepció tenim al vigilant de seguretat i a la sala de coordinació dues administratives que també ha posat l'Ajuntament per a treure al carrer a tots els agents disponibles. Un veritable escàndol que incompleix en reglament d'armes sobre custòdia d'armes», denuncien les fonts pròximes a la Policia Local de Viladecans.

A això cal afegir que aquests vigilants de seguretat no tenen relleus per a fer el seu descans i han de menjar en el lloc de treball, segons les mateixes fonts.

La falta de personal ha provocat que en diversos dies hi hagi hagut només 3 agents disponibles per a cobrir un municipi de més de 60.000 habitants. «Però la norma ara és quedar-nos amb una sola patrulla en dies laborables i festius, forçant al fet que el personal que té adjudicada segona activitat hagi de sortir al carrer a patrullar, una mica de per si mateix molt greu», adverteixen les mateixes fonts.

Això també ha provocat les queixes dels veïns de Viladecans en les xarxes socials.

  Security policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Delivery policy

(edit with the Customer Reassurance module)

  Return policy

(edit with the Customer Reassurance module)

29 de julio - Publicado en diferentes medios de comunicación
Comentarios (0)
No hay reseñas de usuarios en este momento.